5 Fördelar med bettingsidor utan licens som erbjuder NHL odds

mars 28, 2022

Det är många i vårt land som lägger sina spel inom olika sporter på utländska sidor. Samtidigt är det många som inte hittat till dessa sidor ännu. I många fall handlar det om att man inte känner till skillnaderna mellan spel på svenska sidor och bettingsidor utan svensk licens. I denna text går vi igenom vad det är samt listar de främsta fördelarna med dessa utländska sidor.

Vi har i tidigare artiklar berört nackdelarna och vill nu visa på några fördelar, själva kör vi bara med bolag som har licens då vi anser att nackdelarna överväger fördelarna.

Fördelarna med NHL odds på betting utan licens 

Att spela på sport är en tradition som går långt tillbaka i vårt land. Ett barndomsminne som många svenskar kan enas kring är hur man följde med sina föräldrar till spelbutiken för att spela på hästar, Allsvenskan eller NHL-hockey. Sen såg man matcherna hemma i den mån de visades på TV. Annars fick man hoppas att ett sammandrag visades i Sportspegeln när söndagen kom.

betta utan licens

Mycket har hänt sedan dess när det gäller spelandet och idag sker mycket av bettingen på nätet på bettingsidor utan licens. Men vad innebär betting utan licens och vad är fördelarna med dessa spelsidor? Vilka är riskerna med att spela på utländska spelsidor? Detta och lite till kommer vi att gå igenom här.

Betting utan svensk licens har växt

I många år var svenskarna lojala mot det spelmonopol som existerat under de flesta svenskars hela liv. I ärlighetens namn så hade man inte mycket till val. Men monopolet avvecklades och svenskarna fick upp ögonen för andra ställen än Svenska Spel och ATG.

De utländska sidor där även svenskar är välkomna tog i början emot en handfull nyfikna svenskar. Men antalet som registrerade sig på dessa sidor skulle öka snabbt så fort dessa första själar började prata om sina upplevelser med vänner och bekanta. En anledning att man började spela på bettingsidor utan licens var att i ungefär samma veva så hade tekniken för att spela där man befann sig vuxit fram. Internetuppkopplingarna var snabba och de flesta människor hade en smartphone.

Sedan dess är det stora skaror som loggar in på dessa spelsidor varje dag för att lägga sina odds på en rad olika sporter. Men trots att svenskarna till stor del känner till och faktiskt spelar på spelsidorna som är registrerade i annat land. Så är det många som valt att stanna kvar på de svenska sidorna.

Anledningarna kan vara många, men för många handlar det om att man inte riktigt känner till fördelarna med att spela på dessa sidor. Enligt experterna väljer allt fler svenskar att spela på utländska sidor, mycket på grund av de strikta restriktioner som svenska staten införde under Corona pandemin.

nhl klubbor

Fördelarna många med betting utan svensk licens

Det finns många sidor som inte har en svensk licens, men där svenskar är välkomna. Melbet, 1xbet och 22Bet är bara några av sidorna som dels har ett bra utbud men där svenskarna syns i mängder. Det handlar om sidor där man kan spela på NHL, de största ligorna i fotbollen, men även mycket mer.

Fördelarna är faktiskt fler än vad man kan tänka sig när man först tittar på det. Att låta de svenska spelare som gärna vill spela där de alltid gjort bli medvetna om dessa fördelar kan betyda mycket för dem. Det handlar dels om att få en bra avkastning då man vinner, dels att man blir belönad för att man väljer en viss betting svensk licens sida till att börja med.

Fördel 1: Större utbud

De flesta utländska sidor där svenskar spelar känner sin publik. De vet att svenskarna har vissa favoritsporter, att tyskarna överlappar till en viss del men att det finns vissa saker som skiljer och så vidare. 

Det samma gäller vilka ligor man är mest intresserad av. Att finländarna är mest intresserade av Tipsligan när det kommer till fotboll, i Grekland är det grekiska superligan som gäller och i Sverige Allsvenskan.

Dessa sidor har helt enkelt en bredare publik och därmed ofta ett bredare utbud. Som svensk kanske man ifrågasätter varför detta är en fördel. Men när man börjat spela på ligor man annars inte skulle ha till gång till på dessa sidor med betting utan svensk licens så förstår man. Du kan även betta på esport på utländska spelsidor, något som inte är vanligt hos svenska sidor. Det är kul att kunna spela på andra ligor. Att upptäcka de bästa lagen och spelarna i dessa ligor är alltid roligt.

Men det handlar inte bara om att det är fler ligor och sporter. En skillnad är också att det är ett större utbud av spel på samma matcher som man kan spela på i Sverige. Det handlar ofta om live-betting och då spel som uppstår under matcherna. Utbudet som erbjuds för att betta på NHL är mycket större bland utländska spelsidor. Något de flesta spelare uppskattar!

Fördel 2: Större bonusar

Alla som spelat på svenska sidor vet att bonusarna är betydligt skralare på dessa sidor jämfört med betting utan svensk licens. Detta beror inte å att företagen bakom sidorna är mer snåla. Nej, det handlar om att de svenska spellagen inte ger utrymme för några större bonusar.

Utomlands är det annorlunda. De lyder inte under de regler som Spelinspektionen överser. Det innebär att de kan vara mer frikostiga när det gäller bonusar. Det är inte ovanligt att man ser kombinerade bonusar där en pengadel på ett par hundra euro ingår. Detta tillsammans med gratis spel.

Pengadelen är precis som bonusarna i Sverige. Det är pengar som man kan lägga bet med på riktiga matcher och sporter. De gratis spel man får är vad det låter, det är fria spel som man spenderar som man vill på sidan med betting svensk licens.

För många svenskar är det nästan ofattbart. Detta då man är van vid att få en svensk hundring och inte mycket mer då man registrerar sig. Men man vänjer sig snabbt vid tanken och gläds åt de välkomstbonusar som delas ut

Fördel 3: Högre odds på betting utan svensk licens

En annan fördel som man snabbt märker är att oddsen ofta ligger högre på dessa sidor. Det är inte så att oddsen alltid är högre, men ofta så ser man en klar skillnad mot de svenska sidorna. Högre odds betyder, så klart, att om man vinner så är det mer pengar det handlar om. Det är nog inte många spelare som säger nej till det.

nhl match

Fördel 4: Färre tvingande insättningsgränser

I Sverige har vi många gränser man ska förhålla sig till när det gäller insättningar och spel. Det är inte så att dessa gränser inte finns utomlands, men trenden är att de är betydligt färre än här hemma. Dessutom så är de ofta högre när de väl finns. Det innebär att man mer frikostigt kan sätta in pengar på sitt spelkonto. Så länge man spelar ansvarsfullt så ska det inte vara ett problem.

Du är inte heller begränsad till att spela i Sverige. Svenska spelbolag kan du inte spela på när du är utomlands, men på casinon utan svensk licens kan du njuta av på semestern.

Fördel 5: Lojalitetsprogram på betting svensk licens

Den femte fördelen är viktig för många spelare. Det är att det utomlands finns lojalitetsprogram som belönar spelare på olika sätt. Det kan handla om att man spelat ett visst antal dagar i rad. Att man spelat alla spel i en viss serie eller att man varit kund länge. Belöningarna för sin lojalitet kan se olika ut på olika sidor med betting utan svensk licens. Det kan handla om gratis spel eller pengarbonusar, eller något helt annat.