Förhandsfavoriterna i NHL 22/23 enligt oddsen

januari 25, 2023

Den andra delen av NHL-grundspelet säsongen 22/23 är igång. Redan nu pratar experter, bettare och supportrar om vilket lag som kommer att få lyfta Stanley Cup-pokalen. Blir det fjolårsvinnarna Colorado Avalanche eller kommer det att bli ett helt nytt lag som vinner i juni?

nhl ishockey arena

Tre stora favoriter

Om man ser till oddsen är det framför allt tre lag som sticker ut som potentiella vinnare. Vi har tagit en närmare titt på dem, deras förutsättningar och vilka odds några spelbolag har gett dem. 

Boston Bruins

Gul-svarta Boston Bruins är storfavoriter att vinna NHL 22/23. Laget är det äldsta amerikanska laget i ligan och de har vunnit Stanley Cup sex gånger. Senaste gången var säsongen 10/11. Varför är de favoriter att vinna? Hösten har varit segerrik och de har ett stort övertag om den östra konferensen. Deras framgångar är till stor del tack vare David Pastrnak. Tjecken är en viktig målskytt men han kan komma att lämna laget nästa säsong. Oddsen att Boston Bruins vinner Stanley Cup är 5,50 enligt Betway och 5,25 enligt bet365.  

Colorado Avalanche

Fjolårssegrarna Colorado Avalanche är förhandsfavoriter i år, även om de har haft en trög start på säsongen. Avalanche har vunnit Stanley Cup tre gånger tidigare och de hade verkligen en bra segersvit förra säsongen. Den här säsongen har kantats av lite fler problem. Bland annat är den svenske kaptenen Gabriel Landeskog borta. I början av januari opererade han knät och enligt klubben är han långt ifrån comeback. Men laget verkar ha vänt sin förlustsvit till seger med det nya året. Många oddssajter har dem som en klar favorit. Betway, Unibet och LeoVegas har gett dem segeroddset 7,50.

Vegas Golden Knights

”De gyllene riddarna” får väl ändå ses som nykomlingar ett tag till. Laget klev in i NHL säsongen 17/18 och slog alla med häpnad när de vann divisionsmästerskapet. De har ännu inte vunnit Stanley Cup men de har varit med bland favoriterna varje säsong. Förra säsongen hamnade de precis utanför slutspelet. Oddset att de lyfter pokalen för första gången senare i år är enligt både bet365 och Unibet 10,00. 

stanley cup pokal

Hitta rätt spelbolag

Ishockey är en av de absolut mest populära sporterna att betta på. Det är med andra ord inte svårt att hitta NHL-odds. När man väljer oddssajt ska man däremot titta på mer än bara oddsutbudet. Det är viktigt att se över säkerheten, betalmetoderna och ansvarstagandet. I Sveriges bästa casinoguide går det att få en tydlig överblick av flera godkända spelsajter. Och de är många. Över 100 spelbolag har licens i Sverige och de kan i sin tur driva flera spelsajter. Istället för att du ska jämföra olika sajter för hand kan du snabbt se vad de olika sajterna erbjuder och ta del av utförliga recensioner. Du kommer även att få tips på hur du spelar tryggt och får en så trevlig spelstund som möjligt.  

Det är fortfarande långt kvar till slutspelet och grundspelet är inte över förrän i april. Det hindrar oss däremot inte från att spekulera om hur den här NHL-säsongen kommer att sluta. Kommer det att bli en favorit i repris eller kommer en nykomling, eller veteran, att ta segern. Vi får helt enkelt se hur våren spelas ut.