Hur framtiden ser ut för hockey-VM

december 3, 2020

2020 har varit ett år fullt av ovisshet, och ishockey är en av de många sporterna som har påverkats. Det var länge tal kring huruvida hockey-VM skulle arrangeras eller inte det här året, och i maj 2020 togs beslutet att det skulle ställas in. Vad har effekterna av detta blivit, kan man förvänta sig ett hockey-VM år 2021 och vilka är de svenska stjärnspelarna som är väl värda att blicka tillbaka på? Fortsätt att läsa för att ta reda på mer!

Hockey-VM 2020 ställs in

Det var menat att hockey-VM skulle äga rum i Schweiz från den 8:e till 24:e maj 2020, men endast två månader innan det var dags hände det otänkbara. På grund av COVID-19 pandemin som fortsatte att spridas likt en löpeld bestämde sig IIHF-rådet för att hockey-VM skulle ställas in. IIHF:s president René Fasel hade följande att säga om situationen:

“Detta är en hård verklighet att möta för den internationella ishockeyfamiljen, men en som vi måste acceptera. Coronaviruset är ett globalt problem och kräver stora ansträngningar från myndigheter för att bekämpa spridningen. IIHF måste göra allt för att stödja denna kamp. Vi måste sätta sporten åt sidan för tillfället och stödja både myndigheterna och ishockeyfamiljen.”

hockey vm 2021

Kommer hockey-VM 2021 att bli av?

Det har tidigare varit planer på att hockey-VM 2021 ska äga rum i Lettland och Belarus, men för närvarande präglas planerna av ovisshet. Mycket beror på spridningen av COVID-19, men det finns ytterligare bekymmer. Det misstänkta valfusket i Belarus under presidentvalet har resulterat i att Lettland inte gärna samarbetar med Belarus, så just nu kan vi bara spänt vänta och se hur situationen utvecklas.

Hyllade svenska VM-spelare

I allt det dystra kring hockey-VM 2020 är det väl värt att blicka tillbaka på ljusare tider genom att ta en titt på några svenska spelare som har kommit att bli legendariska. En av dessa stora stjärnor är Henrik Lundqvist – inte bara en vanlig målvakt, utan en av de bästa genom tiderna här i vårt avlånga land. Lundqvist har gett så mycket till det svenska landslaget, och listan på hans meriter samt utmärkelser är sannerligen lång.

Mats Sundin är ännu en legendarisk spelare med fler poäng än någon annan i NHL:s historia. Han må ha lagt hockeyklubban på hyllan, men han kommer alltid att vara känd som en äkta stjärnspelare. Oavsett vilken spelare man personligen ser upp till återstår det nu bara att vänta och se om hockey-VM 2021 tillslut blir av.