Så bettar du på NHL-draften

NHL-draften eller NHL Entry Draft som är det formella namnet, drar till sig stort intresse världen över. Mängder av hockeyentusiaster är nyfikna på att få höra vilken talangfull spelare som blir vald först i draften, vilka lag som draftar vilka spelare och här i Sverige är de flesta förstås spända på att få se hur det går för alla svenska unga talanger. Om du anser dig vara insatt och tror att du vet ungefär hur draften kommer att gå kan du naturligtvis betta på draften. Det är ett roligt sätt att öka spänningen ytterligare och samtidigt ha möjlighet att vinna pengar med hjälp av dina specialkunskaper.

nhl draft betting

Följ draftranking och spela online

Som vanligt när du ska betta gör du det enklast på webben även när du vill spela på draften. Du har säkert dina personliga favoriter som du tror kommer gå tidigt i draften, men hur ser rankingen ut? Varje månad släpps en uppdaterad ranking, vilket gör att du kan se hur det rent generellt förutspås att draften kommer att se ut. Den kan vara värd att titta på innan du lämnar in ditt spel. Det finns flera sidor som följer var du kan få bra odds och hitta de bästa spelen på NHL. Här är en sida vi har hittat som jobbar för att hitta bästa NHL odds.

Draften 2021

2021 års draft kommer att genomföras den 23 juli. Enligt NHL.com så ser de med svenska intressen ut att få en trevlig afton. Några som är tippade att gå i första rundan är Frölundas storvuxna back Simon Edvinsson och Djurgårdens William Eklund. Även Luleå’s målvakt Jesper Wallstedt beskrivs som en av de största målvaktstalangerna Sverige har haft och han debuterade i SHL endast 17 år gammal.

Draften 2019

NHL Entry Draft sker i juni varje år, så även 2019. Den som är intresserad av draften bör skriva in natten mot 21 juni i sin kalender. Det är nämligen då det är dags. Detta år var det New Jersey Devils som fick välja först, tätt följda av New York Rangers och därefter Chicago Blackhawks. 2018 var det en svensk, Rasmus Dahlin, som gick först i draften när Buffalo Sabres fick välja först. Att en svensk väljs först har bara hänt två gånger i draftens historia och det finns inget som pekar på att det skulle hända igen detta år. Den spelare som av flest experter tippas gå först detta år är Jack Hughes. Av skandinaviska spelare är det finska talangen Kaapo Kakko som står högst upp på draftrankingen för tillfället. Av de svenskar som beräknas gå i första rundan står Philip Broberg och Victor Söderström högst upp på listan. De väntas gå någonstans runt tionde plats.